Prima pagină > Uncategorized > Sindromul secolului al XXI-lea – Oboseala cronică şi apetitul sexual redus

Sindromul secolului al XXI-lea – Oboseala cronică şi apetitul sexual redus

Specialiştii estimează că cel puţin o treime din populaţie suferă de Sindromul Oboselii Adrenale.

Te simţi mereu obosit? Eşti deseori irascibil? Ai dificultăţi la concetrare, dureri de cap şi uiţi chestii importante? Manifeşti un dezinteres pronunţat faţă de sex? Ai poftă să ronţăi ceva sărat şi eşti dependent de cafea sau alte băuturi energizante?

Specialiştii au analizat toate aceste simptome cauzate de stresul vieţii cotidiene şi au ajuns la concluzia că tot mai mulţi oameni ai societăţii moderne suferă de Sindromul Oboselii Adrenale (Adrenal Fatigue Syndrome).

Această afecţiune este considerată sindromul „secolului al XXI-lea”, relatează cotidianul britanic „Daily Mail”. Oboseala adrenală a fost atestată din 1855, de către Thomas Addison, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-a recunoscut existenţa abia în 2008. Sindromul reuneşte o paletă largă de simptome care sunt greu de atribuit unei singure probleme medicale clasice.

Oboseala adrenală intervine când glandele adrenale situate deasupra rinichilor sunt suprasolicitate. Acestea produc un hormon denumit „cortisol”, care ajută organismul să facă faţă, pe perioade scurte, stresului la care este supus.

Însă, stilul actual de viaţă face ca aceste glande să fie solicitate până la epuizare, în condiţiile în care trăim într-o societate în care factorii de stres sunt din ce în ce mai frecvenţi, persistând pe perioade îndelungate de timp.

Care sunt cauzele Sindromului Oboselii Adrenale?

Potrivit specialistului în patologia acestei afecţiuni, doctorul James Wilson, o răceală îndelungată, pierderea unei persoane dragi, un număr redus de ore de somn, o alimentaţie inadecvată, o infecţie cronică, depresia, problemele digestive, aportul ridicat de cofeină sau teină din cafea şi din ceai, expunerea organismului la poluare, precum şi mediul în care trăieşte individul plin de factori de stres sociali sunt numai câteva dintre cauzele care determină suprasolicitarea glandelor adrenale şi instalarea stării de oboseală permanentă.

Iată cum se manifestă Sindromul Oboselii Adrenale
Printre simptomele şi semnele care indică existenţa oboselii adrenale la un individ se numără tendinţa de îngrăşare şi dificultatea de a da jos kilogramele acumulate, frecvenţa ridicată a stărilor de răceală, tremuratul corpului în situaţii stresante, reducerea apetitului sexual, ameţeală la ridicarea corpului din poziţia de aşezat, lipsa de concentrare, lipsa de energie chiar şi dimineaţa după trezire, nevoia accentuată de cofeină sau de alte stimulente, pofta de alimente sărate şi bogate în grăsimi, dureri de spate şi de gât fără o cauză exactă, palpitaţii, căderea părului şi starea de apatie generală.

„Daily Mail” notează că numărul persoanelor care suferă de sindromul secolului al XXI-lea a crescut semnificativ pe fondul crizei economice mondiale. Problemele financiare şi riscul pierderii locului de muncă a dat amploare oboselii adrenale, specialiştii în domeniul medical estimând că cel puţin o treime din populaţie suferă de această afecţiune.

Anunțuri
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: