Prima pagină > Uncategorized > Argila vindecatoare

Argila vindecatoare

Alături de alte minunăţii naturale care ne întăresc şi ne redau sănătatea, argila ocupă un loc de frunte. Ieftină şi uşor de administrat, fără efecte secundare şi urmări nocive, este un adevărat panaceu pentru o mulţime de boli. Pentru a-i cunoaşte mai bine însuşirile, am apelat la un „maestru” al tratamentelor cu argilă, de numele căruia se leagă mii de cazuri de boli vindecate, certificate de peste un deceniu, prin scrisori publicate în revista „Formula AS”: MIRCEA BOCAN

– Într-un eventual repertoar al terapeuţilor cărora cititorii revistei noastre le mulţumesc pentru vindecări, dvs. ocupaţi un invidiat loc de frunte. Cum se explică succesul „de masă” al tratamentelor dvs. cu argilă?

Argila este un produs natural, pe care Dumnezeu l-a lăsat omenirii, altfel nu s-ar putea explica toate efectele terapeutice pe care le are asupra organismului. Succesul argilei este garantat de compoziţia ei: un amestec complex de substanţe minerale foarte bine dozate, care au efecte antimicrobiene, absorbante şi adsorbante excepţionale. Datorită faptului că argila este bazică, are şi importante proprietăţi antioxidante, care prelungesc viaţa. Chiar dacă cercetătorii nu au putut demonstra ştiinţific modul de acţiune al argilei, efectele ei benefice asupra organismului uman sunt incontestabile. În România, succesul argilei ALGO se datorează în mare parte revistei dvs. Se spune că nimeni nu este profet în ţara lui; aşa am păţit şi eu. Încercările mele de a convinge anumite persoane să consume argilă nu aveau ecou, cu toate că efectele ei terapeutice erau demonstrate. De asemenea, foarte puţini transmiteau mai departe informaţii despre rezultatele curei cu argilă sau erau dispuşi să recunoască faptul că, într-adevăr, argila i-a vindecat. Dar după ce au citit primul meu interviu publicat în „Formula AS”, situaţia s-a schimbat radical. Aş putea să scriu un roman despre toate peripeţiile prin care am trecut, pentru că a existat şi o povară, pe lângă bucuria de a-mi vedea popularizat tratamentul. Nu am fost pregătit, din punct de vedere psihologic, să fac faţă cererilor enorme care veneau din partea cititorilor dvs.

– După zece ani de vindecări confirmate prin intermediul revistei „Formula AS”, e cazul să considerăm tratamentele dvs. cu argilă drept sigure. E momentul unei recapitulări a acestui succes medical.

Boli digestive

Având un efect bactericid foarte puternic, argila este indicată în toate bolile aparatului digestiv.

În 2006, doi cercetători germani au luat premiul Nobel pentru medicină, demonstrând ştiinţific faptul că Helicobacter Pylori este responsabil de apariţia ulcerului şi a altor boli digestive. Argila elimină în mod natural Helicobacter Pylori şi, fiind bazică, neutralizează excesul de acid gastric din stomac, are efect cicatrizant, iar rezultatele în remedierea problemelor digestive sunt absolut formidabile, procentul de rezolvare este aproape de 100% în colite, ulcere, colite ulceroase, gastrite, gastro-duodenite etc. Practic, celulele sănătoase sunt foarte bine protejate de pansamentul gastric pe care îl face argila, celulele bolnave se refac spectaculos, iar cele moarte sunt eliminate. Din păcate, efectul argilei este mult diminuat la persoanele care au făcut tratamente îndelungate cu antibiotice. În România, tratamentul cu antibiotice se practică după ureche. Au apărut antibiotice foarte puternice, iar efectul lor este absolut devastator asupra florei intestinale, asupra protecţiei pe care o avem în colon şi în intestin. Sunt publicate pe Internet mai multe materiale, care susţin că folosirea antibioticelor favorizează apariţia cancerului de colon. În facultatea de chimie, pe care am absolvit-o, profesorul nostru de medicamente ne-a spus: „Timpul va hotărî dacă descoperirea antibioticului a fost un câştig sau o pierdere pentru omenire. Cu cât antibioticul se va perfecţiona, cu atât microbii vor fi mai puternici. Iar cum terenul de luptă dintre antibiotic şi microbi este organismul uman, acesta va fi răvăşit”. Acum îmi dau seama că a avut mare dreptate. Or, se ştie că flora colonului, odată distrusă, se reface abia după 10 ani, în condiţii naturale. Vă pot da ca exemplu două femei, vecine de scară, la care analizele de laborator au evidenţiat Escherichia Coli. Una dintre ele s-a vindecat complet, în trei săptămâni, numai cu argilă, iar cealaltă, luând aceeaşi doză de argilă, nu s-a vindecat nici după două luni. Descurajată de lipsa efectelor, m-a sunat să-mi ceară sfatul. Am întrebat-o dacă a luat multe antibiotice şi mi-a confirmat că făcuse tratamente cu multiple antibiotice, timp de doi ani. I-am recomandat să continue cura cu argilă încă o lună şi problema s-a rezolvat. În urmă cu 20 ani, nu exista vreo persoană care să consume argilă şi să nu-şi rezolve toate problemele digestive. Acum, sunt cazuri la care este nevoie de prelungirea curei şi cu 2-3 luni, în aceleaşi doze sau chiar în concentraţii mărite, pentru că microbii sunt mult mai rezistenţi, din cauza excesului de antibiotice.

Polipi intestinali

Se ştie că polipii intestinali sunt foarte periculoşi, fiind consideraţi principala cauză în dezvoltarea cancerului de colon. Mama unui prieten a fost internată la spitalul din Targu-Mures, unde i s-au depistat la rectoscopie mai mulţi polipi, unii dintre aceştia de dimensiuni mari, care şi sângerau. Medicii au hotărât să o opereze de urgenţă, dar din cauza unei afecţiuni cardiace severe, acest lucru nu era cu putinţă. A consumat argilă timp de trei săptămâni şi după aceea a început să lucreze din nou. Mergând la control, a mai făcut o rectoscopie şi nu mai avea nici unul din cei nouă polipi evidenţiaţi anterior. Iniţial, medicii au fost uluiţi; ulterior, au declarat că analiza anterioară fusese greşită.

Boli tiroidiene

La bolile tiroidiene, cura internă cu medicamente este de bază, dar foarte importante sunt şi cataplasmele cu argilă, care ajută la diminuarea sau chiar eliminarea nodulilor tiroidieni. Aici trebuie menţionat un lucru extrem de important: cataplasmele nu se refolosesc! Din păcate, există foarte multe persoane cu boli tiroidiene în România, şi nu pot să nu asociez aceste boli cu consumul de sare iodată. În 2002, când am auzit că în România se va consuma obligatoriu numai sare iodată, m-am alarmat, şi pe bună dreptate. Nu înţeleg de ce atâtea persoane, care nu au probleme cu tiroida, trebuie să facă obligatoriu un tratament cu iod. Glanda tiroidă poate foarte uşor să treacă din hipoactivitate în hiperactivitate, ca urmare a excesului de iod din organism. Din fericire, argila reglează glanda tiroidă, indiferent cum este ea: hiperactivă sau hipoactivă. Recomand, în acest sens, să folosiţi sare grunjoasă brută, pe care puteţi s-o râşniţi când aveţi nevoie!

Ulcer varicos

Cataplasmele cu argilă au rezultate excepţionale în ulcerul varicos. O femeie din Alba-Iulia avea ulcer varicos de mult timp, făcuse gangrenă şi era în prag de amputare a piciorului. O infirmieră de la spital a venit la mine disperată, nu mai putea să suporte mirosul acestei gangrene purulente, care erodase tot ţesutul (osul era complet dezvelit). Fiul bolnavei, medic de profesie, a încercat timp de 21 de ani să-şi trateze mama, prin cele mai bune metode medicale, dar nu a putut să facă nimic, a ţinut doar boala pe loc. Argila, în numai 3 săptămâni, a vindecat-o complet, a eliminat infecţia şi a cicatrizat rana. Rezultatul m-a mirat şi pe mine, nu credeam că poate avea un efect atât de bun şi rapid.

Stres, depresii

Argila are efecte pozitive în remineralizări, stres, depresii, boli psihice. Se ştie că stresul determină o eliminare rapidă a mineralelor de care avem nevoie în procesele chimice extrem de complexe, ce asigură buna funcţionare a organismului. Prin cura cu argilă, se asigura aportul optim de minerale naturale, astfel încât stresul şi depresiile dispar, iar unele dintre simptomele pacienţilor cu boli psihice sunt diminuate considerabil, ca urmare a îmbunătăţirii activităţii cerebrale. Mulţi consumatori folosesc sintagma „Mi-a revenit pofta de viaţă”, ceea ce cred că spune mult despre efectul argilei asupra psihicului uman.

Infecţii urinare, insuficienţă renală

În cazul infecţiilor renale de orice fel, argila face adevărate minuni. Mai ales la rinichii sănătoşi, care
s-au îmbolnăvit din cauza infecţiilor (amigdalită, carii etc.), vindecările cu argilă sunt excepţionale. Şi eu am suferit de insuficienţă renală şi m-am vindecat, atunci când medicii mă pregăteau pentru dializă. Argila este un remediu eficient, verificat pe mii de cazuri. Trebuie să se ştie că şi în situaţia în care s-a început dializa, mai sunt şanse de vindecare, mai ales dacă insuficienţa renală este în stadiu primar, se face doar o dializă pe săptămână sau chiar mai rar. Există şi cazuri mai grave (când rinichiul nu mai este funcţional sau când bolnavul are chisturi renale), la care argila nu are nici un efect. Ajută la diureză, dar nu poate vindeca.

Enterocolite, toxiinfecţii alimentare

Toxiinfecţiile alimentare se rezolvă spectaculos cu ceea ce eu numesc „doză de cal” – o formulă neacademică, dar foarte sugestivă. Se ia un borcan de 800 de grame, se umple jumătate cu argilă şi jumătate cu apă, apoi se amestecă până ce se dizolvă şi se bea integral, într-o singură priză. În circa o oră, bolnavul nu mai are absolut nimic. Altfel, o toxiinfecţie alimentară presupune internare, spălaturi gastrice, perfuzii şi, de regulă, rămân sensibilităţi în zona digestivă care cauzează colite şi alte probleme. În caz de intoxicaţii alimentare, se recomandă doze mari de argilă, inclusiv mestecată. Explicaţia este foarte simplă: suspensia de argilă este solubilă integral în sucul gastric şi este absorbită în sânge. În colon şi în intestinul inferior, mineralele din argilă ajung mai greu – doar prin irigarea sanguină. Dacă mâncăm argilă, aceasta pansează practic tot tractul digestiv. Nu toţi oamenii suportă argila, cu toate că nu are nici un gust. Este ciudat, deoarece unii consumă ape minerale sulfuroase, alţii beau ceaiuri amare, doar pentru că aud că le face bine. Argila nu are nici un gust şi reuşeşte chiar să elimine mirosul şi gustul unei ape care nu este potabilă. Totuşi, unii îşi fac probleme că ar putea să le provoace greaţă, dar nu este cazul.

Calculi renali şi vezicali

Depunerile de pietre la rinichi sau în vezica urinară se rezolvă absolut spectaculos cu argilă. Trebuie să pun accent pe faptul că persoanele care ajung la operaţie se vor opera din nou, deoarece, prin dereglarea echilibrului glandular, oxalaţii şi uraţii sunt produşi în exces. Atunci, formarea calculilor renali se va face la acelaşi interval sau chiar mai curând. Argila acţionează asupra calculilor existenţi, ori prin dizolvare, ori prin măcinare; practic, face schimb ionic cu oxalaţii sau cu uraţii (nu ştiu exact ce substanţă influenţează chimic), şi pe ceilalţi îi macină şi îi elimină. Pacienţii nu ştiu ce fel de calculi au avut – spun că pur şi simplu au dispărut. Alţii povestesc că la ecografie s-au depistat calculi de dimensiuni mult mai mici, apoi au observat că elimină nisip în urină. Important este faptul că argila, pe lângă curăţarea rinichiului, restabileşte echilibrul glandelor endocrine, şi astfel nu mai apar în exces oxalaţi sau uraţi, substanţele care produc calculii renali. Dispare astfel şi riscul de refacere a pietrelor, în condiţiile în care se face şi o cură de întreţinere cu argilă, care nu are efecte secundare.
Argila nu are efecte în bolile vezicii biliare! Dacă există depuneri sau calculi la vezica biliară, argila nu ajută sau chiar poate provoca reacţii adverse.

Diabet

Am avut persoane cu valori ale glicemiei foarte ridicate, dar care nu erau dependente de insulină. Trebuie să pun accent pe faptul că, în momentul în care un organ este scutit de efort, îşi pierde funcţia (pancreasul în diabetul insulinodependent, rinichiul la bolnavul care face dializă, glanda tiroidă la bolnavii care iau anumiţi hormoni etc.). Dacă se face tratament cu insulină, cu cât acesta este mai îndelungat, cu atât şansele de vindecare scad. Persoanele pe care le-am tratat noi au avut rezultate remarcabile, în decurs de trei luni; de la valori ale glicemiei peste 400 au ajuns la valori în jur de 90, care au rămas stabile, însă fac şi acum cură de întreţinere cu argilă.

Dezintoxicant general

Argila are efect antitoxic demonstrat, mai ales în cazul metalelor grele. Argila înglobează particulele de metale grele, dăunătoare pentru organism, şi le elimină. Multor persoane, la prima cură cu argilă, li se tulbura puternic urina. Rinichiul începe să funcţioneze mai bine şi argila înglobează aceste toxine, pe care le elimină. De asemenea, transpiraţia şi materiile fecale sunt foarte urât mirositoare, dar acest aspect demonstrează tocmai faptul că anumite substanţe toxice sau infecţii sunt eliminate din organism! Există şi alte cure de dezintoxicare, însă nu şi pentru metalele grele. D-na Marioara Godeanu de la Institutul de Ecologie Aplicată a făcut studii asupra efectului argilei noastre, în cazul intoxicaţiilor cu mercur, cadmiu, arsen, plumb şi derivaţi ai acestora (Atenţie, unii din aceşti derivaţi se folosesc şi în vaccinurile antigripale, pentru sterilizare!). S-a constatat o eliminare aproape completă a mercurului din organism, în cure de lungă durată (câteva luni), cu cantităţi mari de argilă. Apare o relaţie directă între cantitatea de argilă consumată şi cea de mercur eliminată. Studiile d-nei Godeanu au demonstrat că argila se poate folosi şi profilactic, în bolile profesionale, de persoanele care lucrează în medii toxice.

Cancer

Argila are efecte benefice pentru bolnavii de cancer, atât ca adjuvant în tratamentul oncologic clasic (ca detoxifiant al organismului), cât şi prin efectul antioxidant, fiind dovedit faptul că radicalii liberi favorizează apariţia cancerului.

Am avut un caz care dovedeşte că argila acţionează asupra celulelor canceroase: un doctor în medicină, care practică stomatologia în Canada, s-a repatriat acum câţiva ani în România şi a luat argilă pentru diabet. Şi-a rezolvat complet glicemia, dar a observat în timpul curelor cu argilă scurgeri de mucus de culoare maronie prin scaun. M-a sunat să mă întrebe ce se întâmplă şi i-am explicat că argila are o mare putere de detoxifiere şi elimină produşii nedoriţi din organism. Ulterior, a făcut mai multe analize, a ajuns şi la Institutul Oncologic „Fundeni”, unde i s-a diagnosticat un cancer de colon. A fost operat. Medicii de la clinica de oncologie l-au aşteptat la revenirea din anestezie şi l-au întrebat ce tratament anticancer a făcut înainte de operaţie. De regulă, tumorile nu sunt bine localizate, iar celulele canceroase din jurul lor trebuie complet extirpate, printr-o zonă de siguranţă. Or, în cazul lui, tumora era perfect localizată, izolată de ţesuturile din jur. Atunci el şi-a dat seama că numai argila putea să aibă acest efect. Argila nu i-a vindecat cancerul, dar a fost încă o probă că, dacă se consumă în mod regulat, şansele de a face cancer sunt mai scăzute.

Măşti cu argilă

– Utilizarea argilei în tratamentele cosmetice este bine cunoscută. Aveţi experienţă şi în materie de frumuseţe?

– Am realizat o formulă specială de pulbere de argilă, pentru prepararea măştilor cosmetice şi a cataplasmelor. Măştile pot fi preparate în combinaţie cu mai multe ingrediente, în funcţie de tipul de ten pe care se aplică. De exemplu, pentru tenul gras, merge foarte bine masca cu suc de castravete. Ingredientele necesare preparării diferitelor măşti de frumuseţe sunt tipărite pe ambalajul argilei pentru tratamente cosmetice. În toate cazurile, argila are efect antimicrobian, curăță tenul în profunzime, îi conferă catifelare şi strălucire. Am avut cazuri foarte grave – tineri cu acnee purulentă (care s-au tratat ani de zile prin cabinete dermatologice, fără nici un rezultat), care după trei săptămâni de cură internă şi externă şi-au rezolvat problema. Sunt persoane pe care nu le-am recunoscut după tratament, aşa de mare era transformarea. Efectul argilei în acnee este mai mult decât benefic, dar unii preferă să aplice doar măştile, zilnic. Astfel se rezolvă problema doar temporar, pentru că adevărata cauză nu este eliminată.

– Ce recomandări aveţi pentru cititorii noştri?

– Argila nu ar trebui să lipsească din nici o gospodărie, mai ales în cazul persoanelor cu boli cronice. Cura cu argilă se face timp de trei săptămâni; se bea de trei ori pe zi apa foarte tulbure, în care s-a dizolvat argila. Sunt persoane care recomandă să se bea doar apa limpede, dar acest lucru este greşit, pentru că argila nu este solubilă în apă. Dacă o decantăm, noi bem doar o apă purificată, nu facem cura cu argilă.

– Cât costă o doză de argilă?

– La comenzile directe, prin telefon, preţul argilei care ajunge la consumatori este de circa 40 lei, din cauza scumpirilor repetate la poştă şi transport; noi nu am majorat preţul argilei ALGO, de când o comercializăm în România. Coletul conţine 2 kg de argilă sub formă de bulgari, cantitate suficientă pentru cura de bază şi câteva luni de cură de întreţinere. Cât despre argila ambalată în cutii de 1 kg, care se vinde în farmacii şi reţeaua magazinelor Plafar, nu cunosc adaosurile pe care le practică distribuitorii şi vânzătorii.

Mulţumiri pentru vindecări…

Există mii de scrisori de mulţumire în biroul d-lui Bocan, dar şi la redacţia revistei noastre, care atestă calităţile terapeutice de excepţie ale argilei. Din acestea, am făcut o selecţie sumară.
VIRGIL BUZESCU – Focşani: „Sufeream de mai mulţi ani de unele boli chinuitoare: diabet zaharat de tip II, rectocolită hemoragică, hipertensiune arterială stadiul II, cardiopatie ischemică cronică, probleme cu ficatul. În urma curei cu argilă, am obţinut următoarele rezultate: rectocolita este complet vindecată, hipertensiunea s-a ameliorat, valorile fiind aproape de normal, diabetul s-a stabilizat la o glicemie de cel mult 135 (înainte o aveam şi 300!), retinopatia diabetică nu a mai avansat, iar problemele hepatice au dispărut. Vă transmit pe această cale mii de mulţumiri, pentru efectele absolut miraculoase pe care argila le-a avut în cazul meu.”
RODICA NAE – Bucureşti: „Urmând cura cu argilă, m-am vindecat de ulcer şi pot, în sfârşit, să mănânc şi eu tot ce doresc, fără reţineri. Nu mai ţin regim alimentar şi nu mai iau nici un alt medicament! Doresc să vă mulţumesc şi mă rog la bunul Dumnezeu să vă dea sănătate pentru tot binele pe care mi l-aţi făcut mie şi atâtor bolnavi.”

Argila ALGO vine din Kazahstan, de la poalele podişului Tibet. Odinioară, aici era un fund de mare.
LIDIA CIOBANU – Oneşti: „În 1998 am fost diagnosticată cu glomerulonefrită cronică şi insuficienţă renală cronică gradul III. De când urmez cura cu argilă, valorile ureei au ajuns la normal, creatinina a scăzut mult, tensiunea arterială este la valori normale, nu mi se mai umflă picioarele. Practic, pot să spun cu bucurie că nu mai am nici un fel de problemă! Muncesc în continuare ca un om normal şi vă mulţumesc mult pentru acest lucru!”
Prof. SIMION CHIȘ – Bucureşti: „Tratamentul cu argilă mi-a făcut mult bine atât mie, cât şi familiei mele. Ani de zile m-am tratat pentru ulcer duodenal cu nişă, folosind atât medicamente, cât şi cure balneare, însă fără rezultat. Mulţumesc lui Dumnezeu că am descoperit aceasta argilă miraculoasă! Ulcerul mi s-a vindecat, în sfârşit pot vorbi despre boală la trecut… Vă mulţumesc mult atât dvs., cât şi celor de la „Formula AS”, care mi-au dat posibilitatea să aflu despre acest remediu”.
AURELIA VELTAN – Braşov: „Am început să folosesc argila ALGO în urmă cu doi ani, deoarece oricât de multe medicamente am luat, la recomandarea medicilor, acestea nu mi-au rezolvat problemele de sănătate. Aveam hipertensiune arterială, pietre la rinichi şi infecţie urinară. În prezent, tensiunea arterială este normală (14 cu 8), infecţiile urinare au dispărut (rezultat atestat de analize de laborator), iar pietrele de la rinichi au fost eliminate (ecografia a arătat că mai am doar puţin nisip în vezica urinară). Vă mulţumesc mult pentru acest remediu miraculos!”
CĂTĂLINA MICU – Bucureşti, tel. 021/653.50.61 – „În luna august, în timpul unei deplasări în Germania, soţul meu a făcut o criză de ulcer, cu hemoragie puternică (melenă), fiind dus la spital în stare de inconştienţă. Menţionez că încă din copilărie suferă de o colită rebelă şi diverticuli pe intestinul gros. Medicii germani au stopat hemoragia prin metode medicale şi, în urma investigaţiilor, au propus o intervenţie chirurgicală. Dar bunul Dumnezeu mi-a amintit de articolul din „Formula AS”, despre tratamentul cu argilă al d-lui Mircea Bocan. L-am sunat, i-am explicat situaţia şi mi-a trimis urgent argila, încercând să mă convingă că intervenţia chirurgicală nu este necesară. Spitalizarea în Germania, şi apoi în Spania, pentru o serie de investigaţii, a întârziat sosirea soţului meu în ţară, până în luna octombrie. Problemele gastrointestinale au culminat cu o inflamare a ganglionilor în zona axilei şi a sternului. Supus unor analize dure şi unui regim alimentar sever, a sosit în ţară slăbit, lipsit de puteri şi încă nevindecat. Imediat a început cura cu argilă, care a dat rezultate extraordinare după numai câteva zile: durerile abdominale au dispărut, tranzitul intestinal s-a reglat, inflamaţiile ganglionilor s-au retras, somnul a devenit liniştit şi a putut să se alimenteze normal. După trei săptămâni de cură şi-a repetat analizele şi… toate problemele dispăruseră, era un om sănătos! Acum face doar cură de întreţinere, 10 zile pe lună. Cred din tot sufletul că argila este un miracol al naturii, un dar primit de la bunul Dumnezeu. Cu toată încrederea, am recomandat argila cunoştinţelor mele, care i-au cunoscut şi ei calităţile benefice.”
ADRIAN OANCEA – Deva: „De câţiva ani sufăr de mai multe boli, pe care m-am chinuit să le vindec sau măcar să le fac suportabile, dar fără prea mare succes. Urmând cura cu argilă, am reuşit să-mi ameliorez hipertiroidia, mi-a dispărut ulcerul gastric, mi s-a vindecat colonul iritabil, nu mai am scaunele diareice care mă dărâmau, pur şi simplu. De asemenea, mi s-a reglat şi tensiunea arterială, iar valorile colesterolului şi a trigliceridelor au revenit la normal. Prin această scrisoare vreau să vă mulţumesc atât dvs., cât şi „Formulei AS”, pentru că prin intermediul acestei minunate reviste am aflat de existenţa argilei. Într-adevăr, argila este o „minune a pământului”! Să vă dea Dumnezeu sănătate pentru acest minunat leac!”
ANCA PÂRVAN – Bucureşti: „În urma unor investigaţii de specialitate (rectoscopie, irigografie) mi
s-a diagnosticat o rectocolită hemoragică. Aveam zilnic 6-7 scaune, însoţite de mucozităţi şi sânge. Urmasem lungi tratamente medicamentoase, la recomandarea medicului proctolog, dar fără rezultate. Atunci, am aflat de argilă şi am început cura. Starea mea s-a îmbunătăţit din primele 10 zile: nu mai aveam scaune diareice, iar sângerările au dispărut. După circa două luni am mers la control, la Spitalul „Fundeni”, unde mi s-a făcut o nouă rectoscopie. Medicii au fost plăcut surprinşi să constate că intestinele mele erau curate, fără nici o modificare sau vase sângerânde. Vă mulţumesc pentru alinarea şi speranţa de bine pe care ne-o oferiţi!”
MARIA CARAMAN – Bucureşti: „Prin aceste rânduri vreau să vă mulţumesc pentru alinarea suferinţelor mele, cu ajutorul argilei ALGO. După o cură de trei săptămâni, am scăpat de scaunele diareice şi implicit de obsesia că am cancer de colon, având în vedere că nici un tratament nu dăduse rezultate îmbucurătoare. De asemenea, m-am vindecat de gastroduodenită, iar nodulii tiroidieni s-au micşorat foarte mult (unii au dispărut de tot). Din cauza problemelor digestive slăbisem foarte mult, iar acum sunt fericită că pot din nou să mănânc orice (chiar şi crudităţi!) şi am reuşit să pun la loc câteva kilograme.”

FLORENTIN POPA

Argila ALGO poate fi comandată la ţel. 0258/86.56.77 sau la adresa: Str. Ion Raţiu nr. 19, bl. J6, ap. 8, Alba-Iulia, jud. Albă, cod 510045

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. 9 mai 2010 la 23:08

  cit de adevarat sa fie

  • MYTUCU
   6 ianuarie 2012 la 21:32

   BAI NU VA LUATI DUPA SNAPANU ASTA DE BOCAN CA VA IMBOLNAVITI DE RINICHI CU APA AIA CU ARGILA AVETI GRIJA E FOARTE PERICULOASA VA LAS EU ADRESA DE MESS SI VA ZIC EU CUM VA TRECE CA ASTA E UN SNAPAN …COMENTARIILE DE JOS SUNT MULTE DINTRE ELE ALE LUI SAU CUNOSCUTI DE-AI LUI UITE ADRESA MEA MYTUCUBWIN@YAHOO.COM

   • Emanuela
    25 iunie 2012 la 13:58

    PENTRU MYTUCU

    Dupa cum te exprimi, ce incredere trebuie sa aibe cititorii in dumneata? Stai linistit pe coada ta, si nu te amesteca unde habar nu ai! Mergi cu Dumnezeu! Lasa-ne!

 2. robertinob
  10 mai 2010 la 11:20

  Când vreau să aflu cum stă treaba în privinţa unui subiect, caut mai multe informaţii, din surse variate. E foarte simplu. Dar cel mai sigur testez pe propria piele. Deşi îţi doresc să fii îndeajuns de sănătos încât să nu fii nevoit să recurgi la argilă ca metodă de tratament a unei probleme de sănătate!

 3. bianca
  20 noiembrie 2010 la 20:31

  buna ziua. va rog sa imi raspundeti la urm intrebare: mi-a aparut la sub brat un nodul mic si vreau sa stiu daca pot sa ma tratez cu aceasta argila. mi-e frica sa merg la doctor si prefer sa beau argila…. va rog din suflet sa imi raspundeti

 4. Robertino
  21 noiembrie 2010 la 15:28

  Cu mare plăcere v-aș da un răspuns care să vă ajute dar din păcate nu sunt MEDIC! De aceea vă sfătuiesc să apelați totuși la sfatul unui medic (sau mai mulți chiar). Apoi argila poate fi folosită și extern. Dacă veți căuta informații pe internet veți găsi cu siguranță opiniile celor care au folosit-o deja poate chiar ptr aceeași problemă cu a dvs. Chiar dacă veți găsi răspunsuri pertinente în ce privește folosirea argilei ptr a ”topi” nodulul nu ocoliți totuși medicul. Sunt destui medici deschiși care înainte de bisturiu vă pot recomanda și tratamentele non invasive! Vă doresc multă sănătate și reușită. Gândiți pozitiv. Mintea dvs e un bisturiu EXTRAORDINAR!

 5. alina
  13 ianuarie 2011 la 15:57

  Buna ziua.Am 50 de ani si sunt diagnosticata cu insuf.renala cronica.rinichii mei lucreaza doar 20%. Asi vrea sa va intreb daca mai am sanse de vindecare cu aceasta argila. Acum am aflat de ea si sunt tare curioasa.multumesc

  • Robertino
   14 ianuarie 2011 la 14:02

   Stimată doamnă Alina, dacă veți citi răspunsul dat mai sus veți înțelege că nu am pregătirea necesară ptr a pune diagnostice și chiar dacă aș fi avut-o tot nu aș fi pus un diagnostic ”prin telefon”! Nu uitați însă că e foarte importantă dorința dvs de a vă însănătoși! Consultați urologul și el vă poate îndruma foarte bine în cazul unui tratament cu argilă. Multă sănătate vă doresc!

 6. ileana
  20 ianuarie 2011 la 23:58

  stie cineva daca argila ajuta in cazul cataractei?

 7. Timofte Ionel
  17 martie 2011 la 19:00

  cat costa tratamentul pe o luna cu argila?

  • robertinob
   17 martie 2011 la 19:04

   Depinde de unde o cumpăraţi.

 8. Timofte Ionel
  17 martie 2011 la 19:01

  cum pot primi acest tratament??

 9. Andrei
  26 martie 2011 la 11:42

  BUNA ZIUA,EU CONSUM ARGILA ACEASTA CAM DE TREI ANI IN FIECARE DIMINEATA.AM AFLAT DE ACEST TRATAMENT MINUNE SI CU FIECARE DOZA MA SIMTEAM MAI BINE SI AM DECIS SA MERG INAINTE CU ARGILA NU AM NICI O PROBLEMA DE SANATATE TOTUL ESTE PERFECT DIN PUNCTUL ACESTA DE VEDERE.AM O INTREBARE ESTE VREUN RISC REFERITOR LA CONSUMUL DE ARGILA IN FIECARE ZI?POATE AVEA EFECTE NOCIVE IN TIMP?SI INCA CEVA AM O CULOARE A PIELI GALBUIE FARA SA AM PROBLEME CU FICATUL ESTE POSIBIL SA FIE VREUN EFECT AL ARGILEI PE TERMEN LUNG? VA SALUT,CU RESPECT ANDREI.

  • robertinob
   26 martie 2011 la 14:50

   Atâta vreme cât analizele medicale nu relevă niciun fel de probleme de sănătate, nu văd de ce vă faceţi griji! Cât despre pielea gălbuie… E la fel şi după ce vă bronzaţi? Sănătate!

 10. Andrei
  26 martie 2011 la 20:29

  nu atunci nu mai este galbuie,care ar putea fi cauza?exista vre-o explicatie medicala?eu m-am gandit ca probabil am mostenit vre-o gena a mamei mele pentru ca si ea are o culoare mai galbuie,este deranjant cand aud adesea „complimente” de genul „Ce palid sunteti!…” intelegeti dumneavoastra.Eu va multumesc si astept raspunsul.Multumesc inca o data si multa sanatate dvs si celor dragi dvs,numai bine!!

 11. robertinob
  27 martie 2011 la 13:45

  Dacă e un galben sănătos, repet… bucuraţi-vă de viaţă în continuare. Numai bine şi sănătate!

 12. Andrei
  27 martie 2011 la 15:40

  multumesc mult,toate cele bune!

 13. anina
  26 aprilie 2011 la 10:18

  tatal meu are cancer bronhopulmonar cu matastaza la ficat,ii dau argila de o luna si jumatete pe langa alte tratamente naturiste, din pacate dupa ce consuma argila are o senzatie de jena la nivelul anusului(il ustura groaznic). ce sfat imi puteti da? va multumesc anticipat

 14. robertinob
  26 aprilie 2011 la 12:28

  Îmi pare rău dar nu vă pot da niciun sfat. Nu sunt nici medic nici terapeut.

 15. simona
  5 iulie 2011 la 20:24

  Ma intereseaza cum se fac cataplasmele cu argila pt ulcer varicos, rana deschiza.Se pun direct pe rana?

  • robertinob
   2 decembrie 2011 la 14:25

   Sincer nu ştiu, îmi pare rău!

 16. mariana
  2 august 2011 la 12:48

  As vrea sa aflu daca aceasta argila are efecte benefice si in tratamentul chisturilor la rinichi,
  In cazul in care cineva a avut rezultate pozitive va rog sa imi comunicati cum ati luat argila.
  [exiasta o metoda anume?]

 17. valentin
  1 decembrie 2011 la 20:09

  Aceasta argila vindeca sindromul de colon iritabil? Nu mai pot sa mananc nimic fara sa ma stric la stomac… 😦

  • robertinob
   2 decembrie 2011 la 14:27

   Încercaţi şi vedeţi ce efecte obţineţi. Folosiţi argila 2-3 zile şi observaţi cum vă simţiţi. Multă sănătate.

 18. adi ionut
  9 decembrie 2011 la 13:06

  pana la urma care este pretul real al acestei argile..!pt ca e site-ul si pretul !! ca la noi…cum apare ceva bun…cum apar si profitoriii !!

 19. simona
  15 februarie 2012 la 11:22

  Pentru MYTUCU!!! Sa nu dea bunul D-zeu sa ajungi in situatia sa apelezi la „miracolul pamantului”,….dar daca ” BUNUL D-ZEU TE PRICOPSESTE CU O BOALA DE CARE NU-TI MAI DA TIMP SA DEBITEZI PE AICI ASTFEL DE IPOTEZE”……ai sa bei si …..altecele..!!????..fara a debita astfel de cuvinte care nu se potrivesc la asa un sait,sunt alte saituri unde poti sa-ti exprimi redusul vocabular,alte saituri pentru astfel de personaje ca d-ta! Habar nu ai ce spui,habar nu ai despre „subiectul argila”!

 20. andreea
  28 februarie 2012 la 14:53

  cine stie cata argila se consuma pe zi in intoxicatia cu mercur si pe ce perioada
  va multumesc andreea – sibiu
  dia550042@yahoo.com

 21. nicolerta
  19 martie 2012 la 11:54

  MYTUCU! ti se potrivea mai bine sa semnezi MYCUZU!
  adica la creier!
  cei care ajung la argila,n-o fac pt.distractie,poate medicii nu le-au mai dat nici o sansa!
  scuteste-ne!

 22. nicolerta
  19 martie 2012 la 11:55

  nicolerta :
  MYTUCU! ti se potrivea mai bine sa semnezi MYCUZU!
  adica la creier!
  cei care ajung la argila,n-o fac pt.distractie,poate medicii nu le-au mai dat nici o sansa!
  scuteste-ne!

 23. leila
  19 decembrie 2012 la 11:47

  De aproximativ 5 luni sunt diagnosticata cu nevroza depresiva. Au fost nenumarate nopti in care nu am inchis un ochi. Am niste insomnii care ma epuizeaza fizic si psihic.Sunt cadru medical si de abia daca mai pot munci. De aproximativ 3 luni am consumat argila algo conform indicatiilor de pe ambalaj. adica 21 de zile in prima luna urmat apoi de cate 10 zile pe luna. am observat ca dorm mai bine .Intrebarea mea este cat timp pot folosi argila si daca o pot combina cu medicamentele antidepresive pe care le iau?

 24. alina
  23 iulie 2013 la 11:15

  eu argila o consum de vreo 10 ani .am reusit sa ma vindec de colon iritabil,dorm mai bine de la ea ,sunt mai energica ,ma ajuta la combaterea simpt. de spasmofilie,mi-am salvat cainele otravit de vreo 3 ori,,pt masti,mama isi trateaza abcesele dentare cu ea,etc

 25. 21 mai 2014 la 18:34

  medicii nu vor recomanda nici o data utilizarea produselor naturiste.. pe cine sa mai intreb daca pot folosi argila in tratamentul suferintelor mele?

 1. 14 aprilie 2012 la 12:10

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: