Prima pagină > Uncategorized > FRIPTURA LA GRATAR

FRIPTURA LA GRATAR

Nutriţioniştii americani au descoperit opt reguli care reduc sau elimină de-a dreptul riscul îmbolnăvirii de cancer dintr-o banală friptură la grătar.

1. Lăsaţi carnea peste noapte în sos marinat, obţinut din zeamă de lămâie, puţin ulei de măsline şi usturoi. Acest sos împiedică în proporţie de 90% să se formeze substanţele cancerigne, iar carnea friptă are un gust mult mai bun.

2. Bucăţile mai mici de carne se frig mai repede şi nu mai au timp să elibereze substanţele toxice, aşa că se recomandă frigăruile, care alternează bucăţelele de carne cu felii de roşii, ceapă, ardei, usturoi.

3. Cu cât carnea stă mai puţin deasupra grătarului, cu atât se împiedică eliberarea substanţelor chimice toxice. Dacă se bagă carnea întâi la cuptor şi se lasă până dispare sângele, apoi se pune pe grătar, nu se mai formează substanţele cancerigene.

4. Puneţi o folie de aluminiu alimentar pe grătar. Grăsimea nu mai are contact direct cu flacăra, nu se mai formează substanţele toxice şi grătarul se curăţă foarte uşor, fără să rămână pe grile bucăţele de carne de la fripturile anterioare, care şi ele sunt dăunătoare.

5. Folosiţi grătare bombate, compacte, cu scurgerea grăsimilor în şănţuleţe în care se pune apă.

6. Carnea se frige fără risc de îmbolnăvire dacă sursa de căldură vine din lateral, cum se pregăteşte saorma. Sau, după model autohton, din vremuri străvechi: între sursa de foc şi carnea de pe rotisor se pune un recipient cu apă în care se scurge grăsimea.

7. Carnea de pui se frige cu pieliţă, apoi aceasta se scoate. Carnea de porc trebuie curăţată de grăsime; nu se va usca dacă este lăsată cât trebuie. Peştele, dacă este lăsat de seara în sos marinat, nu mai trebuie ţinut decât foarte puţin deasupra grătarului.

8. Legumele la grătar nu formează substanţe cancerigene. Se poate face un pat de legume şi chiar fructe (pere, de exemplu) pe grătar, peste care se pune carnea marinată sau precoaptă.

In timpul mesei beti şi ceai rece, aromat, antioxidant care neutralizează substanţele cancerigene – riscul unei mese total nesănătoase este eliminat.

* * * Pofta buna va ureaza Adrian Brener * * *

Anunțuri
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: