Prima pagină > Uncategorized > Nutriţioniştii germani au răspunsul!

Nutriţioniştii germani au răspunsul!

                    Cei mai renumiţi dintre ei au stabilit care sunt cele
mai sănătoase 100 de alimente ce îţi protejează principalele organe.
Lista acestora a fost publicată recent în ziarul Bild
din Germania şi a făcut deja furori în întreaga lume.
În cazul legumelor şi fructelor se recomandă ca
acestea să fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii, comprese sau tincturi.

Vă prezentăm lista acestor alimente.


Piele/păr

   1.     Pepenele.
         Are foarte puţine calorii şi e un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.
       2. Iaurtul degresat.
         Are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc aspectul pielii.
      3. Grâul.
         Are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu – provizii de sănătate pentrupiele, păr şi unghii.
      4. Orzul.
         Conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează.
      5. Cimbrul.
      Curăţă organismul şi redă strălucirea pielii.
      6. Hreanul.
        Regenerează părul, pielea şi unghiile, mulţumită substanţelor activeconţinute.
      7. Muştarul.
         Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii.

      Rinichi

    8. Sfecla roşie.
        Stimulează arderile celulare.
    9. Vişinele.
        Conţin potasiu, substanţă pe care rinichii „se luptă” să o elimine din  sânge, când e în exces.
   10. Castravetele.
        Are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor.
   11. Ţelina.
        Protejează rinichii de viruşi.
  
12. Varza roşie.
        Aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.
   13. Gulia.
        Vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.

   14. Ridichea neagră.
        Are proprietăţi de antibiotice naturale.
   15. Varza murată.
        Detoxifică întregul organism.
   16. Hrişca.
        În medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor  de rinichi şi în diabet.
        E eficientă dacă suferiţi de hipertensiune arterială.
   17. Pătrunjelul.
        Deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.

        Oase


    18. Migdalele.

        Conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase.
    19. Spanacul.
        Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi  funcţionarea muşchilor.
    20. Meiul.
        Deosebit de bun pentru copii, cărora le întăreşte dinţii, oasele şi le  stimulează creşterea.
    21. Secara.
        Benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. E o sursă ideală de oligţlemente,cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc.

    22. Brânza.
        Este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor.

          Intestine/stomac

    23. Tinctura de fenicul.
        Protejează mucoasele intestinale.
    24. Păstârnacul.
        Stimulează digestia.
    25. Mango.
       Are vitamina A şi antioxidanţi ce apără mucoasa intestinală.
    26. Arpacaşul.
       Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie sănătoasă.
    27. Mărarul.
       Ameliorează indigestia.
    28. Soia.
       Are proprietăţi anticancerigene.
    29. Nucile.
       Conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de  cancer al intestinelor.

           Ficat

    30. Anghinarea.
       Are proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii săi previn  bolile hepatice.
    31. Sucul de ridiche.
       Stimulează secreţia bilei.

      Conopida       Contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activitii ficatului.
    33. Drojdia de bere.
      E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.
    34. Năsturelul (Nasturtium Officinale).
       E folosit la producerea muştarului şi a uleiurilor bune pentru metabolismul  bilei şi al ficatului.
    35. Păpădia.
       Reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.
    36. Laptele
      Apără ficatul de diferite afecţiuni frecvente.
    37. Menta.
      Uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea   crampelor.
     38. Carnea de iepure.
        Degresează ficatul.
     39. Carnea de vită şi de mânzat.
       Conţine vitamina B, fier şi proteine de bună calitate.

      Creier

      40. Lintea.
            Conţine proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele  creierului.
      41. Quinoa.
            Bogat în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire.
     42. Carnea de pasăre de curte.
           Are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.
     43. Fasolea.
           Creşte puterea de concentrare.
     44. Oul.
           E o sursă grozavă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută  la dezvoltarea memoriei.
     45. Avocado.
          E un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia.
     46. Bananele.
          Conţin substanţe benefice pentru creier.
          Glucoza, vitaminele şi mineralele fructelor îl energizează.
     47. Caisele.
          Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.
     48. Stafidele.
          Au mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier.
     49. Perele.
         Ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare  hormonilor intensifică puterea „de lucru” a creierului.
     50. Mazărea
           E bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare.
     51. Salata verde
           Substanţele opiacee calmează sistemul nervos.

       Ochi

     52. Castanul sălbatic.
           Substanţele sale active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime.
     53. Arnica.
           Uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare.
     54. Mesteacănul alb.
          Vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor.
     55. Limba de miel.
           Are o mulţime de taninuri şi saponine ce reduc inflamarea vaselor  conjunctivale.
     56. Rostopasca.
          Este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi.
     57. Gutuia.
           Cu pectină şi calciu, e bună pentru alergii şi febra fânului.
     58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis).
           Calmează ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în faţa  calculatorului.
     59. Grăsimea de găină.
           Împreună cu iarba de silur, face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi.

     60. Strugurii.

          Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
         Taninurile sale tratează infecţiile oculare.
     62. Căpşunele.
         Ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
     63. Centaurium minus.
         Tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.
     64. Ananasul.
          Conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la  calculator.
     65. Rozmarin.
           Purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.

          Inimă

      66. Varza.
        Are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sangvine.
      67. Broccoli.
        Previne ateroscleroza şi atacurile de cord, prin conţinutul de calciu,  fier şi caroten.
      68. Ridichea
        Apără împotriva atacurilor de inimă.
      69. Portocalele.
        Conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge,
      71. Peştele.
         Acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi decalcifieri.
      72. Ceapa.
          Scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia.

      73. Usturoiul.
          Alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale.
      74. Usturoiul sălbatic.
         Substanţele sale curăţă sângele de toxine.
      75. Sparanghelul.
         Asparagina curăţă cordul şi vasele mari de sânge.
      76. Cicoarea.
         Scade tensiunea arterială şi colesterolul, curăţă sângele cu ajutorul unor  minerale specifice.
      77. Uleiul de măsline.
        Energizează cordul şi reduce colesterolul.
      78. Somonul.
         Acest peşte e o sursă bună de acizi graşi Omega 3, care reuşesc să scadădin nivelul trigliceridelor din sânge.
      79. Dovleacul.
         Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă.

      80. Cartofii.
         Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate marede vitamina C pentru sistemul vascular.
      81. Paprika
         Protejează inima şi vasele de sânge.
      82. Roşiile.
         Diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială.
      83. Măslinele.
         Reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială.
      84. Merele.
         Conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistemvascular.
      85. Fasolea neagră.
         O cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame demagneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac.
      86. Coacăzele.
        Cu cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E, suntbune pentru circulaţia sângelui.

      87. Zmeura.
        Acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.
      88. Murele
        Sunt considerate de specialiştii germani fructe cardioactive, ajutând la  funcţionarea optimă a cordului.
      89. Socul.
        Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
      90. Piersicile.
       Au multe vitamine şi oligţlemente care protejează inima.
      91. Cireşele.
        Împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şisiliciu.
      92. Rubarba.
          Fortifică inima şi scade tensiunea arterială.
      93. Grepfrutul.
         Are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare şi tromboza.
      94. Ciuperca Shitake
         Reduce colesterolul.
      95. Prunele.
          Previn tromboza.
      96. Curmalele.
         Sunt bogate în fier, calciu şi potasiu.
         Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei.
      97. Afinele.
         Pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine.
      98. Ovăzul.
        acizi graşi, benefici în bolile cardiovasculare.
      99. Porumbul.
        Are vitamina D şi vitamina K.
    100. Ardeiul iute.
                Previne creşterea zahărului din sânge, care poate duce la formareacolesterolului pe vasele inim
                Am marcat cu albastru alimentele pe care le consum eu mai des, si carechiar imi plac.  As mai adauga la aceasta lista:*

        101.
Smochinele: contin *vitaminele din grupa B*, *minerale*, *potasiu*, *magneziu*, *fier*, *foarte mult calciu*, zinc precum si oligoelemente               importante:  fluor,  pentru intarirea dentitiei si seleniu pentru intarirea  sistemului imunitar.

        102.
Nuci braziliene: magneziu, fosfor, acid folic, calciu potasiu precumsi continut mare de seleniu – care contribuie la reducerea riscului de cancer (mai ales de prostata) si de boli cardiovasculare. Proteinele,
               aminoacizii esenţiali apropie nucile de Brazilia de carne sau peşte, tocmaide aceea consumul lor este binevenit în perioadele de post.

        103. Caju: contine acidul oleic* care este vestit pentru efectelebenefice asupra sistemului cardio-vascular. Este bogat in *vitaminele
                B1(0,63 mg/100 g),
                B2 (0,26 mg/100 g), B3 (10,1 mg/100 g) si vitamina E (0,78 mg/100 g),
                antioxidant benefic sistemului cardiovascular. Magneziul continut de caju  (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea  arteriala, problemele de respiratie. *Fosforul* (375 mg/100 g) esteimportant pentru sitemul osos si dinti.

          104. Susan seminte sau halva:*continut bogat de cupru, mangan, calciu,magneziu, fier, zinc, fosfor, vitamina B1 si fibre.

          105. Miere de albine: fara comentarii

                                                               SANATATE !

Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: