Prima pagină > Uncategorized > Psalmii si vindecarea

Psalmii si vindecarea

S-a constatat ca citirea consecventa a unor texte biblice imbunatateste climatul psihic, facandu-l favorabil restabilirii sanatatii. Am auzit despre medici care si-au selectat un repertoriu de texte biblice, pe care le rostesc atat pentru spiritualizarea actului medical clasic, cat si ca terapie autonoma. De exemplu, stiu ca un medic foloseste sistematic Psalmul 22 (23) pentru echilibrare endocrina. Lectura Psalmilor se recomanda si in profilaxia degenerativa. Iata motive pentru care propunem sa se faca o corelatie intre Psalmi si vindecare.
Un Psalm care a fost selectat pentru o trebuinta psiho-somatica va fi citit, cel putin in sapte zile la rand (sau 16, 21, 33 si 40),  fie de catre terapeut (care cunoaste modul adecvat de citire sau de asociere cu practica sa medicala), fie de pacient sau de penitent insusi. Citirea lui se face intr-o stare de destindere, de liniste launtrica, cu uitare de sine, traind profund fiecare cuvant al Psalmului (si cu o lumanare aprinsa catre Sfanta Treime).
Din cei 150 de Psalmi, am ales 10 ca prioritari in improspatarea fortelor si refacerea sanatatii.
Pe acestia i-am impartit in patru categorii:
1. Psalmi care se citesc in caz de boala, poticnire, stres, depresie anagapica, dizarmonie;
2. Psalmii profilaxiei, sau pastratorii vietii;
3. Psalmii penitentei, sau ai purificarii;
4. Psalmii perfectiunii, pentru cei care, dupa insanatosire, cauta iluminarea.
I. Psalmii insanatosirii: 22 si 102
Psalmul 22 (in unele Biblii, este numerotat ca Psalmul 23) incepe cu versetul: Domnul ma paste si nimic nu-mi va lipsi (Domnul este pastorul meu). Se citeste pentru orice fel de poticnire maladiva, psihica sau somatica.
Este un Psalm al insanatosirii dinspre spirit spre trup. Puterea lui consta nu doar in sugestie, ci in activarea arhetipului Tatalui protector si datator de viata. Tatal care biruieste valea umbrei mortii stimuland resursele vietii, neutralizand potrivnicii sau taietorii vietii. Toiagul Tau si varga Ta, acestea m-au mangaiat: lovirea sortii este resimtita ca operatie psihica de intarire.
Psalmul acesta este construit in intregime pe arhetipul renasterii si pe simbolul salvarii: incepand cu salvarea fizica (hrana, apa), continuand cu cea energetica ( Sufletul meu l-a intors) si terminand cu cea pontificala (ca sa locuiesc in casa Domnului. Efectul medical si atitudinea mentala imunogena decurg din identificarea cu realitatea Duhului.
Psalmul 102 (103) care incepe cu Binecuvanteaza, suflete al meu, pe Domnul. Acesta contine sugestii puternice, care creeaza un bine mental” conditia restabilirii sanatatii. Pacientul e intarit in redescoperirea legii revelate. Este prin excelenta un psalm al regenerarii, al intineririi.
II. Psalmii profilactici: 6 si 38
Psalmul 6, care incepe cu Doamne, nu cu mania Ta sa ma mustri pe mine, nici cu urgia Ta sa ma certi. Este un Psalm care evidentiaza relatia intre pacat si boala. Eroarea, contrazicerea legii, pacatul, au ca urmare o imbolnavire somatica sau psihica. Boala psihica apare mai intai ca o ingustare a mintii, alteori ca o tulburare de personalitate, ca o scindare sau o dizarmonie. Psalmul 6 nu lasa pacatul sa se incuibeze pana ajunge boala, ci-l stopeaza.
Trebuie spus ca boala nu e o pedeapsa pentru pacat, ci o oprire de la pacat. Nu concepem un Dumnezeu pedepsitor. El a plantat in om, in fiecare celula a corpului omenesc, legea Sa. Cand legea este incalcata sau contrazisa, se manifesta durerea si boala — nu intru pedeapsa, insa, ci intru restabilirea legii (boala nu este o pedeapsa, ci o repercusiune a contrazicerii legilor Universului).
Psalmul 38 (39) care incepe cu Zis-am: Pazi-voi caile mele, ca sa nu pacatuiesc eu cu limba mea… (Zis-am; Voi veghea asupra cailor mele. Este un Psalm care ne indeamna la luarea de cunostinta a conditiei noastre de trecatori, de pelerini pe acest pamant. Amintirea mortii nu naste tristete, ci o valorizare corecta a vietii. Este aici continut si mesajul din Ecleziast: Toate sunt zadarnice, numai poruncile lui Dumnezeu dau sens in acest univers…
In alt Psalm gasim o idee care ar parea socanta prin paradoxul ei: minciuna sunt fiii oamenilor, ca o trauma de trezire spre Duh, spre salvare spirituala.
III. Psalmii penitentei sau ai purificarii: 21, 31, 50, 141
Insanatosirea presupune doua etape: arderea negativitatii ancestrale sau achizitionate (karma!!!) si restabilirea comuniunii cu armonia divina (iertarea si iubirea).
Psalmul 21 (22), care incepe cu Dumnezeul meu. Dumnezeul meu, ia aminte la mine, pentru ce m-ai parasit? (Dumnezeule, Dumnezeule! Pentru ce m-ai parasit ca lisus, pe cruce, facea rugaciunea Sa, rostind chiar acest Psalm: Eli, Eli! Lama sabahtani ? (Mat. 27: 46). Nu-i vorba, deci, de o poticnire sau o deznadejde a Sa, ci de penitenta pentru neamul omenesc. lisus rosteste acest Psalm, caci in acel moment El ii implinesteprofetia; in acest Psalm se spune: Strapuns-au mainile mele si picioarele mele ( si pentru camasa mea au aruncat sorti. Penitenta Lui arde pacatul lumii. Citind acest Psalm, reactualizam penitenta lui Hristos insusi.
Psalmul 31 (32). Fericiti carora s-au iertat faradelegile si carora s-au acoperit pacatele. Fericit barbatul, caruia nu-i va socoti Domnul pacatul, nici nu este in gura lui viclesug (Ferice de cel cu faradelegea iertata si de cel cu pacatul acoperit. Ferice de omul caruia nu-i tine in seama Domnul nelegiuirea! Ferice de omul caruia Domnul nu-i socoteste gresala).
Este un Psalm cu putere de intarire. Apare insa intrebarea: exista oare greseli care nu sunt socotite? Greseli pentru care nu platesti prin boala sau moarte? Exista greseli pe care Dumnezeu le-ar trece cu vederea?
Raspunsul, (afirmativ), rezulta si din acest psalm, dar si din observarea unei cazuistici a penitentei universale, insotit insa de urmatoarea explicatie: prin greseala, te micsorezi. Poti trai si micsorat, suportand insa toate inconvenientele micsorarii tale: marginalizare, mediocritate Poti trai micsorat si sanatos (!), cu conditia sa nu iesi de sub binecuvantare, ca micsorarea sa nu devina nimicire.
Psalmul 50 (51). Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mila Ta ( intoarce fata Ta de la pacatele mele. Este cel mai important Psalm al penitentei. Uneori duhovnicii impun drept canon copierea zilnica a acestui psalm, timp de 21 de zile. El contine si sugestia arderii pacatului, dar si imperativul iertarii, ca ultima sansa a purificarii (o explicatie foarte buna  a cuvintelor acestui psalm gasiti aici).
Psalmul 141 (142). Cu glasul meu catre Domnul am strigat, cu glasul meu catre Domnul m-am rugat. (Cu glasul meu strig catre Domnul Este Psalmul asumarii sacrificiului de sine, spre ridicare celor parasiti si spre transformarea singuratatii in sansa.
IV. Psalmii desavarsirii: 45 si 119. Litania Legii
Psalmul 45 (46). Dumnezeu este scaparea si puterea noastra, ajutor intru necazurile ce ne impresoara. (Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru Este un Psalm al practicii spirituale. Adevarata sanatate nu este o problema medicala, ci sufleteasca. De aici reiese si importanta acestui Psalm al ascezei, unde gasim scris: Opriti-va si cunoasteti ca Eu sunt Dumnezeu (Opreste-te si cunoaste (45: 10) Unii autori filocalici (Isaia Pustnicul, de exemplu) au dezvoltat acest verset, vorbind despre cele 6 opriri ale realizarii.
Psalmul 118 (119). Fericiti cei fara prihana in cale, care umbla in legea Domnului. (Ferice de cei fara prihana in calea lor. Psalmul acesta ii incununeaza pe toti ceilalti. Este un tratat de medicina, de intelepciune, de mistica. El reaminteste secretul restaurarii omului: interiorizarea Legii revelate; si cauza bolilor: incalcarea legilor universale. Cele mai importante legi universale pe care le incalca omul sunt iubirea de Dumnezeu si iubirea de semen. Aceasta incalcare se numeste: agresivitate, egoism, mandrie, furie, vanitate, osandirea aproapelui si neputinta iertarii!!
Psihologia numeste aceasta serie de erori, structurate in caracter, complexul Cain: tendinta omului de a-si elimina semenul. Aceasta tendinta” adesea tradusa in practica” are ca urmare si ca avertisment o imbolnavire. Blestemul, blasfemia, ura, osandirea, au ca prima urmare o cefalee, o dereglare endocrina sau circulatorie, o scadere energetica. Nu ca sa te pedepseasca, ci ca sa te opreasca de la incalcarea legii universale.
Psalmul 118 ne trezeste in memorie detaliile legii, rememorarea lor continua, intru deplina sanatate a trupului si intru iluminarea mintii.
NOTA BENE. Se intelege ca nu numai Psalmii selectati de noi aici, ci toti ceilalti, au o energie benefica salvarii noastre.
Scrierile revelate contin coduri puternice, dar adesea enigmatice, pierdute uneori de noi, oamenii moderni. Regasirea lor cere un travaliu ascetic, de fiecare data rasplatit
 
Legenda spune ca o femeie saraca cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera a auzit o voce misterioasa care i-a spus: Intra si ia tot ceea ce iti doresti, dar sa nu uiti ceea ce-i mai important. Aminteste-ti ca dupa ce vei iesi poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important. Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o stanca si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce. Vocea misterioasa i-a vorbit din nou: Ai doar 8 minute!
Cand au trecut cele 8 minute, femeia, incarcata cu aur si pietre pretioase, a fugit afara din pestera si poarta s-a inchis. Atunci si-a amintit ca a uitat copilul inauntru, iar poarta s-a inchis pentru totdeauna.
Bogatia a durat putin, iar disperarea pentru totdeauna. La fel se intampla de multe ori si cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trai in aceasta lume si o voce ne aminteste mereu: Nu uita ce e cel mai important!

Cele mai importante sunt valorile spirituale, familia si copii, viata, educatia, bunul simt, reputatia, dragostea, adevarul si demnitatea de om.
In schimb castigurile, bogatia, placerile materiale ne fascineaza intr-atat incat uitam de ceea ce e mai important.
Asa ne risipim timpul si dam la o parte esentialul: Bogatia sufletului.

Sa nu uitam niciodata ca viata in aceasta lume trece repede si ca moartea vine cand ne asteptam mai putin. Iar cand poarta vietii se inchide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.
Traim intr-o lume de probleme, nelinistiti, si toate numai pentru ca am uitat ce e cel mai important: Bogatia sufletului!
 
 
 
Rugăciunea Sfântului Patrick
 
Fie ca tăria Domnului să ne călăuzească,
Fie ca puterea Domnului să ne ferească,
Fie ca înţelepciunea Domnului să ne lumineze,
Fie ca mâna Domnului să ne apere,
Fie ca pe calea Domnului să păşim,
Fie ca scutul Domnului să ne ţină,
Fie ca îngerii Domnului să ne păzească de capcanele celui rău.
Hristoase fii cu noi,
Hristoase fii în faţa noastră,
Hristoase fii în noi,
Hristoase fii de jur-împrejurul nostru ,
Slavă ţie Doamne,
Cu noi mereu să fii,
În veacul vecilor,
Amin
 
Prea Sfîntă Treime, cu Lumina şi Iubirea Ta, curăţeşte-mă de toate spaţiile şi subspaţiile, de toate programele şi subprogramele, de toate entităţile malefice, de toate blestemele şi descântecele, de tot argintul-viu şi trimite-le pe toate acolo unde le este locul.
Doamne miluieşte, Doamne miluieşte, Doamne miluieşte,
Amin
 
AUM/OM 
HA
 
ELENIN
Cititi pe internet despre cometa ELENIN. Nimeni nu vorbeste nimic dar se pare ca treaba este foarte serioasa. Se pare ca nu este o cometa ci o planeta in toata regula, de foarte mari dimensiuni, cu o orbita eliptica, ce o intersecteaza pe cea a Pamantului. S-au facut calcule matematice si s-a ajuns la concluzia ca la fiecare mare cutremur din Noua Zeelanda, Chile si Japonia, ELENIN s-a situat pe aceeasi axa cu PAMANTUL si SOARELE, ea fiind la distanta de aproximativ 600 mil km fata de pamant la primele doua cutremure si la aprox. 200 mil km fata de Pamant la cutremurul din Japonia. Pe 27 septembrie are loc o noua aliniere, insa de data aceasta ELENIN va fi la aproximativ 30 mil. km fata de Pamant, adica mai aproape decat Marte si se va interpune intre Pamant si Soare. Datorita dimensiunilor gigantice, ea va genera o eclipsa totala de soare tinand 3 zile calendaristice si se asteapta sa fie influente fara precedent din punct de vedere gravitational. Deja la noi se inregistreaza cutremure in fiecare zi, in toate zonele tarii, am primit azi de la stirile PROTV ca este la Marea Neagra un fenomen fara precedent, in sensul ca marea s-a retras cu 16 m, exact ca in cazul unei maree oceanice, insa problema este ca nu revine la loc, asa cum se intampla in cazul mareelor . Probabail vom auzi din ce in ce mai des despre tot felul de alte fenomene ciudate.
Am fost alaltaieri la o conferinta organizata de OPRFEU2000 si acolo au fost invitate mai multe persoane care stiau destul de multe despre asta. Printre ei era si un inginer constructor, care prin 1991 a avut probleme grave de sanatate si in cautarea unui tratament a ajuns in India. De atunci pana in prezent, a stat mai mult in Tibet decat in Romania. El a spus la aceasta conferinta ca nu vrea sa sperie pe nimeni, insa vrea sa ne transmita ca stie 100% sigur, ca incepand cu sfarsitul lunii septembrie vor incepe mari transformari. Ne-a transmis noua si ne-a rugat sa spunem la cati mai multi oameni ca este necesar, pentru orice eventualitate, sa facem rezerve de macar 200 de l de apa, zahar, sare si conserve. Ne-a atras atentia ca NASA si-a adus toti astronautii la sol, ca Obama si-a anuntat pe 27 septembrie vizita la Aeroportul din Denver, insa este lucru stiut ca sub aeroport sunt construite cele mai mari buncare ale americanilor. Nu se face deocamdata mai nimic public despre acest lucru pentru a nu se crea panica in randul populatiei.
Ne-a invatat sa facem cat de des un exercitiu de meditatie simpla, cu inspiratie intr-un timp si expiratie in trei timpi. Pe inspiratie sa spunem „Doamne IIsuse Hristoase”, iar pe cei 3 timpi ai expiratiei sa spunem „miluieste-ma”, „pe mine”, „pacatosul”. Aceasta este rugaciunea inimii de la Muntele Athos si e una din cele mai puternice rugaciuni crestine.
Ne-a spus ca locuitorii Tibetului se considera urmasii tracilor (dacilor) de acum 10.000 de ani si ca s-au transmutat in acei munti inalti, pentru a pastra intacta traditia si spiritualitatea, stiind ca vor veni vremuri de cotropire si atacuri barbare asupra teritoriului pe care se gaseste acum tara noastra. Este foarte important, ca sa traversam cu bine vremurile ce vin, sa fim cu fata catre Dumnezeu, sa ne ajutam semenii, sa ne debarasam de orice sentiment negativ, sa lasam loc iubirii. Nu avem alta sansa de salvare. Ne-a mai spus ca pentru ca sa il ai pe Dumnezeu in inima, nu este totuna cu mersul la biserica. Sunt multi care se duc la biserica si sunt de o rautate fara margini. Exista multe alte cai precum meditatia, de care religia ortodoxa a uitat cu desavarsire. Meditatia presupune o golire a creierului de toate gandurile. Nu e prea usor in tumultul vietii noastre sa faci asta, dar merge de minune pe fondul unor melodii de meditatie. Am descoperit un site cu niste melodii, trimise prin chanelling de catre arhangheli, pe care daca le asculti, nu iti mai trebuie nimic altceva: http://www.angelearthmusic.com/fr_home.cfm


Anunțuri
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: